Ustvarjanje - zdravilo, ki odžene stres in tesnobo

Marec 2021

Ustvarjanje - zdravilo, ki odžene stres in tesnobo

Živimo v času, ko je stres del našega vsakdana.
Iščemo takšne in drugačne rešitve, kako se ga znebiti, kako ga imeti pod nadzorom.
Nekateri ste svoj recept že našli, nekateri ga še iščete, nekateri pa ga morda najdete z našo pomočjo.

V preteklosti je že znani psiholog Carl Jung priporočal barvanje mandale, kot terapevtsko tehniko za spodbujanje psihičnega zdravja in dobrega počutja. Pri svojem delu je namreč opazil, da imata barvanje in risanje nadvse pomirjujoč učinek na kliente.

Krasno izhodišče je dejstvo, da pri risanju ali barvanju ne potrebujemo nikakršnega predznanja,
saj pravzaprav ustvarjamo to, kar čutimo. Nekateri se razbremenijo s pogovorom, nekateri pa to storijo skozi ustvarjanje. Ustvarjanje je torej precej učinkovita metoda, ki bo olajšala tesnobna občutja, izboljšala vaše razpoloženje ter pomagala pri omilitvi negativnih učinkov stresa.

Stopite v stik s seboj, svojim notranjim otrokom ter se predajte neobremenjenemu in brezskrbnemu izražanju skozi linije in barve. Igranje z barvami vam bo dvignilo razpoloženje, zlasti v trenutkih, ko ste otožni, razočarani ali jezni. V tem primeru izberite vse odtenke modre, rumene, zelene, vijoličaste in oranžne. Posezite po svetlih tonih, ki bodo podzavestno pozitivno vplivali na vas.

Nekaj nasvetov za vse tiste, ki boste udejanjili zgoraj napisano:

  • Strokovnjaki pravijo, da vsebina pri risanju ni pomembna. Svetujejo motive, ki jih povezujemo s pozitivinimi asociacijami: narava, rože, sadje, ... Če boste risali obraze, naj bodo nasmejani.
    Če se odločite za abstraktno risanje, eksperimentirajte z različnimi barvami, vzorci, linijami.
    Imejte v mislih, da risanje pripomore k znižanju krvnega tlaka, upočasni dihanje in srčni utrip.
  • Ko ste jezni, poskusite jezo izraziti skozi risbo.
    Zaprite oči, osredotočite se na vsa čustva, ki bi se jih radi znebili. Rišite dobesedno ali v prenesenem pomenu - bodite natančni in se ne zadržujte ali cenzurirajte.
    Terapevtski učinek ima tudi to, da risbo na kakršen koli način uničite - strgate na drobne koščke recimo.
  • Poskusite najti miren kraj za ustvarjanje, izkopite telefon, izognite se območjem, kjer imate televizijo, računalnik. Prižgite glasbo, če vas ta pomirja.
    Če pa imate možnost, izberite naravo, ta vas bo še dodatno pomirila obenem pa navdahnila.
  • Naj vas končni izdelek ne skrbi. Uživajte v procesu, ta je edini, ki šteje.
  • Enak učinek ima tudi barvanje, zato se lahko namesto risanja odločite za pobarvanke.
    Če se vam zdi preveč preprosto naj vam povemo, da boste presenečeni, kako hitro bo čas minil, ko se boste sprostili, in umirili ob meditativnem barvanju različnih motivov.

V mesecu maju boste v naši spletni trgovini NapolniTorbo.si našli nove Creative pobarvanke za odrasle. Se že veselimo vašega odziva v upanju, da boste nad njimi navdušeni tako, kot smo bili mi, ko smo jih ustvarjali za vse vas.

Da neboste do maja sedeli križem rok pa poglejte med katerimi pobarvankami lahko izbirate v tem trenutku.
Klik na link vas odpelje naravnost k njim Pobarvanke.

Dovolite nam, da vas vprašamo - S čim najraje barvate?
Ste že našli svoje najljubše orodje, ki vašemu izdelku vpihne dušo?

Današnjo objavo med drugim namenjamo tudi dejstvu, da vas popeljemo v družbo Faber-Castell blagovne znamke, ki se ponaša z 250 letno tradicijo. Slovi po svoji kakovosti in naprednem dizajnu.

V naši spletni trgovini izbirate med številnimi artikli; poiščite tistega, ki vas bo navdal z motivacijo in željo po ustvarjanju. S klikom na link se preselite naravnost med Faber-Castell artikle, Faber-Castell.

Za vse, ki bi raje videli, da zožamo izbor in vam nekoliko olajšamo delo, pa so tule trije predlogi, ki vas ne bodo pustili ravnodušne.

S Faber-Castell blagovno znamko boste zagotovo našli družbo za vse življenje.